1

Maak een slootkant.

1Je hebt drie blaadjes, op elke tekening moet je een gedeelte van de tekening maken. Je begint met de eerste tekening, het water.

Knip of snij dit blad op maat, hij moet 29 centimeter breed worden en 10 centimeter hoog. Je kunt het opmeten met een liniaal.

 

Teken op het strookje het water van de sloot.

Wat bevind zich in de sloot? In ieder geval vissen en waterplanten. Misschien kun je nog meer dieren verzinnen?

 

Als je de sloot netjes ingekleurd hebt knip je precies langs het water de bovenste strook die wit is gebleven van je tekening af. Let op dat je eventuele waterplanten die boven het water uitsteken er niet afknipt


2.Knip of snij het tweede blad op maat, dit blad moet 30 centimeter breed zijn en 16 centimeter breed. Meet alles goed op met een liniaal.

 

Op dit blad teken je de slootkant.

Wat kun je allemaal vinden aan de rand van de sloot? Kikkers? Eenden? Plantjes? Bedenk zelf ook planten, dieren of mensen die zich in de slootkant bevinden.

 

Als je klaar bent met tekenen en als je je tekening netjes hebt ingekleurd knip je de bovenrand van je tekening eraf. Knip netjes langs het gras en de kikkers.

 

 

3. De laatste bladzijde is 32 centimeter breed en 24 centimeter hoog. Teken op deze bladzijde de lucht.

De lucht is nooit alleen maar blauw.

De zon schijnt of er zijn wolken, er vliegen vogels en vliegtuigen.

Het kan ook regenen, bliksemen of het hagelt.

Teken en kleur dit alles heel netjes. Je hoeft van dit blad niets af te knippen.

4. Als je klaar bent leg je de drie tekeningen op elkaar, zorg dat alle tekeningen in de rechterhoek precies boven elkaar liggen.

Niet de tekeningen aan elkaar, met drie nietjes langs de rechterkant.

Nu moet je de drie tekeningen aan de linkerkant precies boven elkaar leggen, dit is een lastig karweitje, de onderste tekening moet een beetje rond gaan staan, ook de middelste tekening bolt op. Niet ook aan de linkerkant de drie tekeningen aan elkaar.

 

5. Wat heb je nodig?

3x tekenpapier (wit), 1x 29x10 cm, 1x 30x16 cm, 1x 32x24 cm.

potloden, gum, kleurpotloden.