Maak een tentoonstelling.

 

1.Met een tentoonstelling laat je je (mooiste) werkstukken zien aan een publiek. Je nodigt mensen uit om te komen kijken naar wat je hebt gemaakt. Werkstukken waarop je trots bent.

De regering van een land is ook trots op wat mensen in dat land hebben gemaakt en wil dat ook laten zien, de regering maakt dan een groot gebouw met grote zalen waarin een heleboel werkstukken kunnen hangen. Dit zijn natuurlijk musea. Je kan zelf een tentoonstelling maken en dus uitgenodigd worden om een tentoonstelling te maken.

2. Zoek je mooiste werkstukken bij elkaar.
Tentoonstellingen hebben vaak een thema, kan jij een thema verzinnen die een beetje past bij je werkstukken? Zijn al je werkstukken misschien heel groot, of juist heel klein? Zijn je mooiste werkstukken toevallig allemaal schilderijen, of vindt je je werkstukken waar mensen op staan het mooist?

3. Kies nu ook een ruimte uit waar je je werkstukken mooi kunnen hangen, de gang, de aula of je iegen lokaal, de juf of meester kan je daar vast goed mee helpen.

4. Hang je werkstukken mooi op, in volgorde of juist van groot naar klein, of de mooiste in het midden. Zorg dat je werkstukken mooi uitkomen. Het vaak mooi om de werkstukken in te lijsten, maar dat is heel duur of heel veel werk, als je je werkstukken op een zwart of wit papier plakt (heel netjes) dan lijkt het of ze ingelijst zijn en ziet je werk er mooi verzorgt uit

5. Maak een uitnodiging, vertel over je werk, waarom je deze werkstukken hebt uitgekozen voor de tentoonstelling. En deel de uitnodigingen uit.

 

Wat heb je nodig?

Je mooiste werkstukken, een thema, een ruimte, zwart en wit papier, middelen om je werkstukken op te hangen, uitnodigingen.

 3