Teken de snelweg

In de file staan op de snelweg is een van de vele verkeerssituaties die kunnen voorkomen in het verkeer.

Wat is een eigenlijk verkeerssituatie?

 

Als vervoersmiddelen, zoals fietsen, auto's vrachtwagens, trams of bussen op een bepaalde manier met elkaar te maken hebben, ontstaat er een verkeerssituatie.

Wachten voor het stoplicht, in de file staan, een verkeersongeval of op de snelweg rijden. Dit zijn allemaal verkeerssituaties.

 

1. Bedenk een verkeerssituatie die kan voorkomen op de snelweg, een ongeluk, een file of inhalen.

 

Teken dit en doe net alsof jij aan het randje van de snelweg staat er naar de verkeers-situatie kijkt. Teken jezelf als eerste, je ziet dan van jezelf alleen je rug.

 

Hou een aantal dingen in de gaten:

Als je bijvoorbeeld auto's op de snelweg tekent dan loopt de snelweg niet door tot aan de bovenkant van je tekenpapier. Er moet ook nog een stuk lucht boven zitten. Kijk maar naar de foto's in tips en trucs, de lucht bedekt een groot deel van het papier. De horizon loopt ongeveer op de plek waar je ogen zitten. Omdat je jezelf hebt getekend kun je de horizon makkelijk tekenen. Je weet immers wel waar ongeveer je ogen zitten?

Onder de lijn van de horizon zit de aarde, erboven de lucht.

 

 

2. In het gedeelte boven de lijn kun je nog een heleboel objecten tekenen. Hier bevinden zich alle dingen, die hoger zijn dan de jijzelf en de auto's. Bijvoorbeeld de verkeersborden, een stad met flats, stoplichten, bruggen of bergen

 

 

3. Kleur alles ook netjes in.

 

Wat heb je nodig?

wit papier, potlood, gum en kleurpotloden

 

 

 4