Maak tekening vol symbolen.

 

1.Een symbool gebruik je als je het te ingewikkeld vind om een levensechte tekening te maken,  of als je daar geen tijd voor hebt, als iets heel snel erg duidelijk moet worden. In verkeerssituaties worden vaak symbolen gebruikt, de driehoek voor gevaar. Symbolen zijn eenvoudige, schematische tekeningen van de werkelijkheid.
De driehoek is een symbolische afbeelding van de vlam, de vlam is vereenvoudigt tot een driehoek, en een vlam betekend gevaar, want je kan er flink je vingers aan branden, de gevaren-driehoek heeft dan ook nog eens een rode rand, om het gevaar te benadrukken.

De driehoek is bewust gekozen.
De gele M van Macdonalds is zo langzamerhand het symbool geworden van de hamburger, dit was niet echt een bewuste keuze, bij Macdonalds kozen ze de M als logo. Toen de Mac over de hele wereld werd verspreid werd het ook het symbool van de hamburger.

2. Kies een van de volgende opdrachten:

- Teken een tafereel of een situatie met een landschap en mensen.

-Teken een tafereel of een situatie met een landschap en dieren

 

3. Bedenk een landschap met daarin mensen of dieren, die spelen, werken of iets dagelijks aan het doen zijn.

4. Teken wat je bedacht hebt...alleen niet zoals het er echt uit ziet, bedenk voor elk ding, mens of dier een symbool.Dus een leeuw die een hamburger opeet....dat wordt een kroontje dat een gele M aan het opeten is......

5. Als je klaar bent kleur je alles netjes in.

Wat heb je nodig?

Wit  papier, potlood, gum en kleurpotloden.

 

 

 

 5