1

Maak je eigen wapenschild.

1.Doe onderzoek:
Een wapenschild is een representatie van jezelf, op het strijdtoneel moet iedereen jou en degene die jou volgen kunnen herkennen. Tegenwoordig hebben alle voetballers hetzelfde shirt aan. Aan de kleuren kun je je eigen team herkennen. Ook  supporters van het voetbalteam hullen zichzelf in dezelfde kleuren.
Niet alleen de kleuren zijn bepalend, ook het patroon op zo'n shirt bepaald tot welke club je hoort. De voetbalshirts zijn eigenlijk moderne wapenschilden.

 

Onderzoek welke kleur er bij jouw naam past. Gebruik je voornaam of je achternaam, of heb je misschien een koosnaam, een doopnaam die je wilt gebruiken?? Op het internet staan leuke testjes waarin je de kleur kan ontdekken die bij jouw naam past.
Je kunt ook met kleur iets uitdrukken waarvan je vind dat bij je past: Zo kan je vertellen aan iedereen dat je moedig bent en de kleur rood kiezen. vindt je goud mooi? Dat staat voor rijkdom. Je kunt 2 of 3 kleuren kiezen.

 

2. Welk plaatje of patroon past bij jou?
Zoek een mooi plaatje en een mooi patroon dat je op het schild kwijt kan. Het moet passen bij de betekenissen die je gekozen hebt. Als je goud en rood gekozen hebt kun je een plaatje nemen van een zwaard, omdat je moedig bent en goed kunt vechten of een grote zak geld, omdat je rijk bent.

3. Wat heb je nodig?

Een wit stuk karton , van 50m x 60 cm
Gekleurd stevig papier

Lijm en een schaar.
Plaatjes, potloden en kleurpotloden of stiften.

4. Teken op het witte stuk karton een wapenschild.
Vind je dat moeilijk? De juf heeft voorbeelden.

5. Teken dat het patroon op je schild, en beplak het patroon met de juiste kleuren. Op het patroon kun je dan je plaatje plakken.

Hang je schilden op de gang...nu lijkt de gang wel een middeleeuwse troonzaal.