1. Bedenk een eng monster, schets hem op een papiertje, misschien heb je een voorbeeldje? Als je een monster schilderen niet leuk vind, of eng, mag je ook een knuffel uitkiezen om te schilderen.


2. Zet je knuffel voor je, leg het plaatje van het monster voor je of doe even je ogen dicht en bedenk goed hoe het monster eruitziet.

Teken nu met je potlood de buitenlijnen van je monster of knuffel. Alleen maar het buitenste lijntje hoef je te tekenen, zijn poten of tentakels kan je ook wel een beetje aangeven en zijn gezicht, als houvast, teken niet te gedetailleerd, je moet gaat er toch overheen verven, dan zie je niets meer van je tekening!

 

3. Nu ga je niet het monster schilderen! Je begint met de achtergrond, zoals echte schilders ook vaak doen. Geef de achtergrond een mooie kleur.

Rood is een gevaarlijke kleur, dus als je een eng monster hebt kun je dat wel benadrukken met zo'n kleur. Heb je een heel lief knuffeltje? Dan is roze of lichtblauw misschien wel beter. Je kunt ook kijken welke kleur mooi staat bij je monster of knuffel.

De achtergrond in een egale kleur schilderen is misschien wel heel saai, door 2 kleuren op het papier door elkaar te mengen krijg je leuk effect. Zorg ervoor dat je de kleuren mooi in elkaar over laat vloeien. mooie kleurcombinatie's zijn: rood en geel, blauw en paars, blauw en groen, geel en roze. Geel en blauw, rood en blauw. Door het mengen ontstaan nieuwe kleuren, dat geeft een mooi effect.

 

4. Laat de achtergrond even drogen, als je met plakkaatverf hebt geschilderd duurt dit helemaal niet zo lang.

Als de verf droog is kun je je monster of knuffel gaan verven.

het is belangrijk dat je let op de vacht of huid van je monster of knuffel, Als die zacht en pluizig is, kun je met je kwast een beetje tamponeren, je krijgt dan het beetje het effect van de vacht, als de huid van je monster glad is schilder je zo egaal mogelijk.

 

5. Wat heb je nodig?
Potlood en gum, wit stevig papier , plakkaatverf, kwasten en een bekertje water

 3