Maak een eetbaar glas-in-lood raam.

1. Neem twee blaadjes bladerdeeg en maak er een bal van, kneed het even door en rol er daarna lange slierten van.
2. Doe de zurtjes in een theedoek en sla erop totdat je allemaal kleine stukjes hebt.
3
. Maak van de bladerdeeg slierten ramen, met mooie figuren erin. Leg je raam op bakpapier.

4.Leg in de open stukken van de ramen de kleine zuurtjes-stukjes, zodat het raam helemaal gevuld is met de zuurtjes.

5. Leg je bakpapier met het raam in de oven. (schrijf je naam op het bakpapier!) De oven moet op 180 graden staan.

6. Bak je raam voor 10-15 minuten, kijk goed of de bladerdeeg niet te bruin wordt, of het snoep niet aanbrand.

7. Hang het voor het raam, of eet het op als je raam afgekoeld is.

 

 

Wat heb je nodig?

bladerdeeg, zuurtjes in verschillende kleuren, eventueel voedselkleurstof, een oven.

 5

Galerij

Tips en trucs

Terug

Overzicht