Maak een draak.

1. Zet alles wat je nodig hebt klaar.

2. Frommel het ijzerdraad zo bij elkaar dat je een kop, poten, een nek, een buik en eventueel een staart krijgt. Het hoeft niet netjes, je maakt nu eerst het frame, met gips ga je er straks overheen en dan zie je dat in elkaar geknoopte ijzerdraad niet meer.

3. Test of je draak uit zichzelf kan staan. Frommel als dat niet lukt wat meer met het ijzerdraad, net zolang tot het blijft staan.

 

4. Als je goed draak staat kijk je even of er geen stukken ijzerdraad uitsteken, die steken straks door je gipsverband heen. Frommel die weer terug.

 

5. Maak de stukjes gipsverband nat en wikkel die om je ijzerdraad frame heen. Zorg dat je gipsverband niet een smal sliertje wordt, maar spreid de stof goed uit. Als je hier niet goed op let kom je straks gipsverband te kort.
Bedek met het gipsverband je hele draak.

 

6. Laat, als je geen stukjes ijzerdraad meer ziet. de draak drogen.

 

7. Terwijl hij droogt is het gips warm. Zolang je draak warm aanvoelt kun je hem nog niet schilderen! Als je draak helemaal koud is kun je met waterverf de draak een kleurtje geven. Meerdere kleuren door elkaar laten lopen geeft een mooi effect!!

 

8. Wat heb je nodig?

Ijzerdraad en een kniptang. Gipsverband,
Waterverf en water en kwasten.

Vernis.

 5